7de Brugge Kerstloop

7de Brugge Kerstloop


When?

Start time: Friday 20:00 (08 December)
End time: Friday 23:55 (08 December)

Where?

Stad Brugge
Burg 12, Brugge
Art

About

ALGEMENE INFORMATIE

ZEVENDE BRUGSE KERSTLOOP die door gaat in het centrum van de stad BRUGGE met start en aankomst op de Markt van BRUGGE waar zowel de kerstmarkt als de schaatspiste zijn opgesteld. Fantastische omloop dwars door een feestverlicht centrum met sfeervolle muziek op de volledige omloop. Een dagje BRUGGE met het ganse gezin: Shoppen, Kerstloop, Kerstmarkt, schaatspiste…… Een massa toeschouwers in 2016 waren er getuige van dat dit de meeste sfeervolle loopwedstrijd van het land is geworden.

WEDSTRIJDEN

Er zal een wedstrijd plaatsvinden over 6 km en een wedstrijd over 10 km. De start van beide wedstrijden is op de Markt. De aankomst is op dezelfde plaats. De tijdsopname zal gebeuren door de firma CHRONORACE en dezelfde avond is de uitslag beschikbaar op www.chronorace.be.

SECRETARIAAT - KLEEDKAMERS - DOUCHES

Vanaf 2017 zijn de kleedkamers in de hallen van de Halletoren op wandelafstand van de start en aankomstplaats. Het secretariaat zal geopend zijn vanaf 15u en is gevestigd op het eerste verdiep van de Halletoren. Ter plaatse, en eveneens op het eerste verdiep, kan je ook je bagage in bewaring geven tot na de wedstrijd. Door de verhuis van de Beurshalle naar de Halletoren is het helaas onmogelijk om douches te plaatsen en dus ter beschikking te stellen. Wel zullen extra toiletten worden geplaatst op de binnenkoer van de Halletoren.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingsprijs bedraagt zowel voor de 6 Km als voor de 10 Km 15 euro in voorinschrijving. Vanaf 08 november ( 1 maand voor het event) zal de inschrijvingsprijs 17 euro bedragen . Inbegrepen in de prijs is dat uw nummer naar uw thuis zal worden opgestuurd tot 01 december. Latere inschrijvingen of betalingen zullen hun nummer ter plaatse kunnen afhalen. Wegens het grote succes van 2015 en 2016 met telkens een uitverkocht event zal de wedstrijd ook in 2017 worden beperkt tot 5000 deelnemers aan de start en wellicht met een wedstrijd die vroeger zal volzet zijn.

BOXEN BEDRIJVEN:

Een bedrijf/groep/vereniging kan een box huren apart voor hun groep waar ze zich kunnen omkleden, de nummers klaar staan, de naturaprijs klaar staat en na de wedstrijd gezellig iets kunnen eten en drinken in groep. De box zal op maat worden aangepast naar gelang het aantal mensen. Alle info hiervoor via info@ivandegrieck.be

RUNNING CENTER

Wie inschrijft via RUNNING CENTER Gistelsesteenweg 550 - 8200 BRUGGE krijgt zijn borstnummer meteen mee.
Hier is de prijs 2 euro goedkoper aangezien uw nummer niet moet worden opgestuurd!

SNEL INSCHRIJVEN

Bij het snel inschrijven is de inschrijvingsprijs het goedkoopst maar tevens ben je zeker van uw startnummer als de inschrijvingen te hoog worden. 3000 deelnemers in 2012!!! 4300 deelnemers in 2013!!! 4600 in 2014!!!En VOLZET met 5000 deelnemers in 2015 en 2016!!!!

GESCHENK

Alle deelnemers, zowel de 6 Km als de 10 km, ontvangen VOOR de wedstrijd op vertoon van hun borstnummer een mooi en kwaliteitsvol geschenk. Dat kan ook nog na de wedstrijd tot 22.30 uur.

OMLOOP

Een onvoorstelbaar knappe omloop in een feestverlichte binnenstad :
PRIJSUITREIKING

De huldiging van de eerste drie per categorie en per afstand zal gebeuren op het eerste verdiep van de Halletoren om 23.00 uur en dat is een goed uur na het einde van de wedstrijd. De reeksen voor de prijsuitreikingen zijn voor de 10 Km : Dames JUNIORES, SENIORS , +35, +45 en voor de Heren JUNIORS, SENIORS, +40, +50 en voor de 6 Km de eerste 5 Dames algemeen en de eerste 5 heren algemeen.
Voor de kinderen onder de 12 jaar is een speciale attentie voorzien voor de winnaar op de 6 Km en op de 10 Km zowel bij de jongens als de meisjes.

PROJECT GOEDE DOEL :

De wedstrijd staat net als ieder jaar volledig in het teken van een aantal projecten voor het goede doel. Dit jaar is dat de
BRUGSE basisschool SPERMALIE (een school voor slechthorende of dove kinderen, slechtziende of blinde kinderen en kinderen met Autismespectrumstoornis), VZW Ter Dreve (Dienstencentrum voor personen met verstandelijke beperking en autismespectrumstoornis) LEIF West-Vlaanderen (LevensEinde InformatieForum, laagdrempelige dienstverlening rond het levenseinde o.m. vanuit het Levenshuis in Brugge) en VI-GE NOORDZEE ( Brugse sportvereniging voor personen met een visuele handicap)
KERSTMARKT / SCHAATSPISTE:
De kerstloop gaat door met de volledige medewerking en samenwerking van het BRUGS HANDELSCENTRUM die tevens organisator is van de schitterende Kerstmarkt die opgesteld staat van einde november tot begin januari.Events around Stad Brugge

WAcKo 2018
Family
50 m »

WAcKo 2018

Friday 20:00 (27 April)
Burg Brugge, Brugge

Kookeet
Volunteering
150 m »

Kookeet

Saturday 23:00 (23 September)
White Rooms in Bruges, Brugge

Plastic Surgery Voordrachten Gelaat op 06/10/17
Home&Garden
200 m »

Plastic Surgery Voordrachten Gelaat op 06/10/17

Friday 19:30 (06 October)
Paris-Bruges, Brugge

Plastic Surgery Lichaamscorrecties
Volunteering
200 m »

Plastic Surgery Lichaamscorrecties

Friday 19:30 (24 November)
Paris-Bruges, Brugge

Great Bruges Marathon - Walk & Run
Health
150 m »

Great Bruges Marathon - Walk & Run

Sunday 09:00 (15 October)
Belfort Brugge, Brugge

Gasoline Lollipops In Bruges (Belgium)
Music
200 m »

Gasoline Lollipops In Bruges (Belgium)

Friday 20:00 (17 November)
Charlie Rockets City Hostel, Brugge

Bruges in Choc
Food&Drink
200 m »

Bruges in Choc

Saturday 10:00 (30 September)
Bruges In Choc, Brugge