Bezoek geitenboerderij 't Eikenhof en natuurgebied Molsbroek

Bezoek geitenboerderij 't Eikenhof en natuurgebied Molsbroek


When?

Start time: Sunday 09:00 (22 April)
End time: Sunday 17:00 (22 April)

About

In de voormiddag brengen we een bezoek aan geitenboerderij 't Eikenhof. Deze boerderij zet vol op in op korte keten en verbreding (zorgboerderij, educatie, beheer natuurgebied,…). In de geitenstal krijgen we info over het kweken, voederen en melken van de geiten. Daarna vernemen we hoe de melk verwerkt wordt en verse kaas gemaakt wordt. Tot slot kunnen we proeven van al het lekkers.
In de namiddag bezoeken we natuurgebied het Molsbroek, een gevarieerde biotoop met droge rivierduinen, grillig geweven tussen de aangeslibde vochtige gronden. Eeuwenlang kleinschalig gebruik door de landbouw legde de basis voor de aanwezige natuurrijkdom. Het gebied bleef gespaard van moderne landbouw met bijbehorende schaalvergroting, verdroging, vermesting en intensief gebruik van scheikundige sproeimiddelen. Vandaag is het een natuurpareltje. Sinds 1968 werden 235 verschillende soorten genoteerd: uitschieters zijn geoorde fuut, zomertaling, waterral, porseleinhoen, zwartkopmeeuw, sprinkhaanzanger, blauwborst, enz.
Praktische info:
- Zondag 22 april
- Deelnameprijs: 5€ voor bezoek geitenboerderij - 2€ voor Molsbroek, ter plaatse te betalen.
- ’s middags pick nicken we. Iedereen brengt zelf zijn pick nick mee.
- We carpoolen vanaf parking Den Aard in Aalter. Afspraak om 9u. Zowel de geitenboerderij als het Molsbroek zijn in Lokeren. Wie maar een halve dag wil deelnemen kan dit ook. Wie enkel in de namiddag komt. De wandeling start om 14u (Molsbroek, Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren)
- Reserveren is noodzakelijk. Dit kan bij liesbeth.jodts1@pandora.beUpcoming events at Lokeren, Belgium

Plastic Attack 9160 Lokeren

Plastic Attack 9160 Lokeren

Saturday 08:00 (02 June)
Lokeren, Belgium, Lokeren

BangBangBandGirl + Nono&theSinkingShip

BangBangBandGirl + Nono&theSinkingShip

Saturday 20:00 (02 June)
Lokeren, Belgium, Lokeren