Cinézik - The Festival Edition

Cinézik - The Festival Edition


When?

Start time: Saturday 19:30 (16 June)
End time: Saturday 23:30 (16 June)

Where?

Dranouter Centrum
Dikkebusstraat 234, Dranouter
Festival

About

Film- en muziekliefhebbers aller lande, verenigt u, want Cinézik is weer terug! Een topfilm waar muziek centraal staat, lekker eten en een afterparty (die bij elke editie meer legendarisch wordt). Dit alles in het gezellige kader van onze voor de gelegenheid tot oude cinema omgetoverde concertzaal. Met het festival seizoen voor deur, maken we van de concertzaal "the chillest ligweide" van het land!

Grassprieten die door je fleece matje priemen, je hipste short en to the point t-shirt om het (iets te dikke) lijf, een verschraald craftsbierke in een bekertje, de geur van pretsigaretten en dixie toiletten, maar vooral heel veel muziek. Een groot deel van het land kijkt een half jaar uit naar het festival seizoen. Dranouter Festival voorop, maar ook in de rest van Vlaanderen en omliggende buitenlanden tieren festivals in soort en grootte. We love our festivals, zoveel is duidelijk. Om dit jaarlijks terugkerend fenomeen enigzins met stijl in de verf te zetten, hebben we samen met de jongens en meisjes van Westanglia vzw een wat ondergewaardeerde humoristische Vlaamse filmparel voor u geselecteerd: Paradise Trips!

Buschauffeur Mario (een geniaal gecaste Gene Bervoets) bracht zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden. Op de vooravond van zijn pensioen, verveeld met zijn vrouw en met het leven in het algemeen, accepteert hij een laatste opdacht. Dit keer echter geen gepensioneerden, maar een kleurrijke bende jongeren op weg naar een festival in Kroatië. De clash tussen de conservatieve Mario en de alternatieve jeugd met hun luide muziek zorgt al meteen voor de nodige spanningen onderweg. Wat Mario's laatste reis had moeten worden, verandert al snel in een fascinerende trip die hem niet alleen confronteert met zijn eigen vooroordelen, maar ook met zijn verloren zoon.

Tijdens de film kun je smullen van een waaier festival food, but not as you know it! Ons fantastisch horecateam maakt zoals de vorige edities een buffet om vingers, bestek en de occasionele vlek op je trui af te likken. Wel een kleine wijziging dan anders: geen zetels, maar een weide! Weide? Ja, een weide! Trust us, laat u verrassen!

Na film en eten, kan u net als op het festival, de nacht in dansen met de festivalste en aanstekelijkste tunes van het International DJ Orchestra of Westanglia. Dus zet die zorgen aan de kant, doe je sandalen (sokken mogen) aan en doe die zonnebril op je neus en kom je festival seizoen inzetten in het Muziekcentrum.

Food+Film+Feestje: 20 euro!Upcoming events at Dranouter Centrum

Jonas Meersmans

Jonas Meersmans

Saturday 20:30 (09 June)
Dranouter Centrum, Dranouter

Events around Dranouter Centrum

Guy Forsyth European tour 2018
Music
1000 m »

Guy Forsyth European tour 2018

Wednesday 21:00 (09 May)
Den Ekster, Dranouter

Avondfestijn met buffet met alle Heuvellandse wijnen
1450 m »

Avondfestijn met buffet met alle Heuvellandse wijnen

Saturday 18:00 (19 May)
D'hellekapelle, Loker

Masterclass 'Springbank'
3.2 km »

Masterclass "Springbank"

Tuesday 19:30 (11 September)
T O P W H I S K Y, Westouter

Masterclass 'Compagnie des Indes' with Florent Beuchet
3.2 km »

Masterclass "Compagnie des Indes" with Florent Beuchet

Thursday 19:30 (17 May)
T O P W H I S K Y, Westouter

Over de Kemmelberg: opdrachtentocht voor gezinnen met kinderen
3.6 km »

Over de Kemmelberg: opdrachtentocht voor gezinnen met kinderen

Saturday 13:00 (28 April)
Heuvelland, Kemmel

Open Wijngaard Feesten
3.6 km »

Open Wijngaard Feesten

Sunday 10:30 (20 May)
Heuvelland, Kemmel

Opstart reeks trapeze yoga * nog 1 plekje vrij*
7.3 km »

Opstart reeks trapeze yoga * nog 1 plekje vrij*

Wednesday 19:00 (02 May)
Balans, yogaschool, Voormezele

Opstart nieuwe reeks kinderyoga
7.3 km »

Opstart nieuwe reeks kinderyoga

Wednesday 15:00 (02 May)
Balans, yogaschool, Voormezele