Events around Cultureel Centrum De Leest, Poly 3

NEST

NEST

Monday 10:00 (21 August)
Art'Iz Kunstacademie regio Izegem, Izegem

Filorga verwenmomentje

Filorga verwenmomentje

Wednesday 10:00 (28 June)
Apotheek Ann Hofmann Lafarma NV, Izegem

Werchter Classic
Theater

Werchter Classic

Saturday 10:30 (24 June)
Praatcafé Koornmarkt, Izegem

G(J)in Tonic

G(J)in Tonic

Saturday 17:30 (24 June)
Scoutsengidsen Sint-Joris Izegem, Izegem

Introductiedag LoveNess
Workshop

Introductiedag LoveNess

Saturday 10:00 (29 July)
BeauteeMaison, Izegem

All American Day
Community

All American Day

Saturday 15:00 (01 July)
Kasteel Wallemote, Izegem

Opendeurdag Dansschool Dançar

Opendeurdag Dansschool Dançar

Saturday 13:00 (01 July)
Dansschool Dançar, Hooglede

BROERE — Herneming 7, 8 & 9 december 2017

BROERE — Herneming 7, 8 & 9 december 2017

Thursday 20:30 (07 December)
Vzw Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie


CoderDojo Izegem - 20/06/2017

CoderDojo Izegem - 20/06/2017


When?

Start time: Tuesday 13:00 (20 June)
End time: Tuesday 16:00 (20 June)

Where?

Cultureel Centrum De Leest, Poly 3
Sint-jorisstraat 62, Izegem
Conference

About

Over CoderDojo
CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.
CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktisch informatie
Deelnemers tussen 7 en 18 jaar zijn toegelaten. Deelnemers jonger dan 12 worden het best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren.
Indien zou blijken dat de deelnemer niet aanwezig zou kunnen zijn, dan kan u dat melden via izegem@coderdojobelgium.be, waarna het ticket geannuleerd zal worden.
We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig zal CoderDojo Izegem rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.
De deelnemer dient te beschikken over een draagbare computer. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden. Indien dit niet het geval is, dan zal CoderDojo Izegem een draagbare computer voorzien.

Trajecten
Er zijn verschillende trajecten waaraan kan deelgenomen worden. Dit kan u steeds zelf bepalen, maar zorg ervoor dat u zich heeft ingeschreven om een vlotte werking te kunnen garanderen.
ScratchHet logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren, waarbij de gebruikte programmeertaal zelfs niet uitmaakt. Een speelse presentatie, vergelijkbaar met Lego, maakt het makkelijk om de benodigde logica te bevatten en het eindresultaat wordt enkel beperkt door hun eigen creativiteit. De overige aangeboden trajecten gaan er vanuit dat de programmatische logica aanwezig is door Scratch.
mBots/Arduino/Lego Mindstorms/Raspberry PiEen modern apparaat werkt met digitale I/O-poorten: data kan ingelezen worden & componenten aangestuurd worden aangestuurd. Dit kan in beperkte maten vergeleken worden met AND-, OR-, NOT-, NAND-, NOR-, XOR- en XNOR-poorten om zowel het probleemoplossend als logisch denken te stimuleren, waarbij beide een belangrijk onderdeel zijn in het kader van het leren programmeren en elektronische componenten samen te voegen tot een werkende robot.

Vragen
Contacteer ons via Izegem@coderdojobelgium.be! See you soon! Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, gaat u als ouder of voogd ermee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van uw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo. Indien u hiermee niet akkoord bent, kan u dit laten weten via: Izegem@coderdojobelgium.bee.