Eerste hulp bij GDPR voor lokale verenigingen

Eerste hulp bij GDPR voor lokale verenigingen


When?

Start time: Tuesday 19:00 (12 June)
End time: Tuesday 21:30 (12 June)

Where?

De Werf - Aalst
Molenstraat 51, Aalst

About

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, in de media beter bekend onder de Engelstalige naam GDPR (General Data Protection Regulation). Dit is een hele mond vol voor Europese regels om de burger te beschermen rond het gebruik van persoonsgegevens. Hiermee wordt de Belgische privacywetgeving aangevuld. Of verstrengd…? Wat betekenen de Europese regels nu voor het gebruik van persoonsgegevens bij vzw’s? Wat mag nog gevraagd, bewaard en gecommuniceerd worden op het vlak van ledenlijsten, abonnementlijsten, deelnemerslijsten etc.? Hoe moeten de vele persoonsgegevens eigen aan genealogische archieven, foto’s, rouwprentjes etc. in de toekomst bewaard en ontsloten worden? In hoeverre zijn er uitzonderingen inzake het bewaren van persoonsgegevens voor archieven en documentatiecentra? Kortom, wat verandert er vanaf 25 mei 2018 voor jouw vereniging, kring, archief of documentatiecentrum met de AVG?

Op één avond geven we toelichting bij het begrip persoonsgegevens, het verwerken ervan op verenigingsniveau en het bewaren en ontsluiten ervan op archief- en documentatieniveau zodat je weet wat je te doen staat om op beide oren te slapen!

Doelgroep

Dit is een cursus voor alle lokale erfgoedorganisaties en individuele heemkundigen in Vlaanderen en Brussel die een grondige basiskennis over de GDPR en de toepassing ervan in de erfgoedpraktijk wensen te verwerven.

Sprekers

Hendrik Vandeginste (Heemkunde Vlaanderen) en Evelien Jonckheere (Heemkunde Vlaanderen)

Tijdstip

Telkens van 19u tot 21u30

Data, locaties en inhoud sessies

Maandag 28 mei – Radoc Riemst, De Boekerij, Paenhuisstraat 13, Riemst | i.s.m. GOGRI en Erfgoed Haspengouw
Dinsdag 5 juni – GC De Camme, Tervuursesteenweg 173, Perk | i.s.m. Heemkring Ter Ham (Steenokkerzeel)
Dinsdag 12 juni – CC De Werf, Molenstraat 51, Aalst | i.s.m. Erfgoedcel Denderland
Donderdag 14 juni – Oud Gemeentehuis, Vaartstraat 29, Balen | i.s.m. Erfgoed Balen en Erfgoedcel k.ERF
Dinsdag 19 juni – Site Vancoillie, Statiestraat 179-181, Lichtervelde | i.s.m. Heemkundige Kring Karel Van de Poele (Lichtervelde) en Erfgoedcel Terf
Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen vóór de vorming via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Voor meer informatie kan je terecht bij Evelien Jonckheere op evelien.jonckheere@heemkunde-vlaanderen of op 015/20.51.74.

Deelnemen kost 5 euro. Tijdens de vorming ontvang je cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘vorming GDPR + naam deelnemer’.



Upcoming events at De Werf - Aalst

De Humorklas van Radio 2 - Met meester Han Coucke

De Humorklas van Radio 2 - Met meester Han Coucke

Wednesday 20:00 (30 May)
De Werf - Aalst, Aalst

Vintage theaterzetels te koop - afhaaldag

Vintage theaterzetels te koop - afhaaldag

Saturday 09:00 (09 June)
De Werf - Aalst, Aalst

Module 2 - een full stop verder [5 plaatsen vrij]

Module 2 - een full stop verder [5 plaatsen vrij]

Saturday 13:00 (29 September)
De Werf - Aalst, Aalst

Carré show 2018

Carré show 2018

Friday 00:00 (07 December)
De Werf - Aalst, Aalst

Events around De Werf - Aalst

Lezing Madam Bakster
500 m »

Lezing Madam Bakster

Wednesday 20:00 (30 May)
Cimorné, Aalst

Extra! Contakids reeks op Zondag in Lede
700 m »

Extra! Contakids reeks op Zondag in Lede

Sunday 23:00 (27 May)
Contakids - Aalst / Lede, Aalst

Workshop EHBO: baby & kind
Workshop
650 m »

Workshop EHBO: baby & kind

Thursday 19:00 (31 May)
Osteopathie Moreels, Aalst

Marktrock Aalst op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018
650 m »

Marktrock Aalst op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018

Friday 17:00 (29 June)
Keizerhallen, Aalst

België-Egypte voetbaloefeninterland op groot scherm
650 m »

België-Egypte voetbaloefeninterland op groot scherm

Wednesday 20:00 (06 June)
Coaster, Aalst

Superstar op wielen 2018
1150 m »

Superstar op wielen 2018

Monday 10:00 (21 May)
Sportcentrum Osbroek, Aalst

Engeland Vs België
1250 m »

Engeland Vs België

Thursday 20:00 (28 June)
Café Dug out, Aalst

Show Off on a Full Moon
1750 m »

Show Off on a Full Moon

Sunday 13:30 (20 May)
Sint-Annazaal Aalst, Aalst