Upcoming events at Het Oude Badhuis

Cursussen Afrikaanse Dans met Fanny Heuten

Cursussen Afrikaanse Dans met Fanny Heuten

Monday 19:00 (08 January)
Het Oude Badhuis, Antwerp

Events around Het Oude Badhuis

Neige Morte // 30 000 Monkies //

Neige Morte // 30 000 Monkies //

Wednesday 20:00 (17 January)
Antwerp Music City, Antwerp

MEGA Jungle Jump Antwerpen
Family

MEGA Jungle Jump Antwerpen

Saturday 10:00 (03 March)
Parkloods Park Spoor Noord, Hoofd van Vlaanderen

Meatpack invites London Calling • Free Entrance

Meatpack invites London Calling • Free Entrance

Saturday 22:00 (23 December)
MEATPACK, Antwerp

Warm Winters Wijkfeest

Warm Winters Wijkfeest

Thursday 18:00 (21 December)
Willibrordusplein, Borgerhouts

D-Club Party X-Mas Edition 22/12/2017

D-Club Party X-Mas Edition 22/12/2017

Friday 23:00 (22 December)
La GARE 27, Antwerp

Hercules Trophy Antwerp 2018

Hercules Trophy Antwerp 2018

Saturday 08:00 (05 May)
Park Spoor Noord, Antwerp

Foo Fighters in Antwerpen
Music

Foo Fighters in Antwerpen

Monday 20:00 (11 June)
Antwerps Sportpaleis, Merksem

Throwback Thursday in het Sportpladijs

Throwback Thursday in het Sportpladijs

Monday 18:30 (08 January)
Antwerps Sportpaleis, Merksem


Intensief dansweekend met Cristina Rosa Velardo & Arnaldo Iasorl

Intensief dansweekend met Cristina Rosa Velardo & Arnaldo Iasorl


When?

Start time: Saturday 10:00 (25 November)
End time: Saturday 17:30 (25 November)

Where?

Het Oude Badhuis
Stuivenbergplein 38, Antwerp

About

Een intensief dansweekend (12u dans) met
Cristina Rosa Velardo, Spanje (Afrikaanse Dans) &
Arnaldo Iasorli, Spanje (Afro-Hedendaagse dans),
waarin we jullie onderdompelen in een unieke danservaring.
Percussiebegeleiding: Massimo Palumbo, Maxime Hadji en Ivan Sanjuan Cortes(spanje)

s'Middags worden jullie verwend met een heerlijke lunch, en afsluiten doen we zondag met een gezellig apéro-moment.
Kortom een totaalervaring waarin dans, ontmoeting, samenzijn en gezelligheid centraal staan.

Praktisch
Data: 25 en 26 november 2017
Uren: Van 10u tot 17u30
We dansen van 10u tot 13u, en van 14u30 tot 17u30.

Niveau:
Voor dansers met een open mind en veel zin voor nieuwe uitdagingen. Basiservaring in Afrikaanse- en/of hedendaagse dans is een vereiste.

Plaats: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen
Prijs: 145€ (dit is inclusief 12u dans, 2x middagmaal en apéro op zondag)
Opgelet: de plaatsen voor deze workshop zijn beperkt !
Tijdig inschrijven is dus aan te raden !

Inschrijven vooraf is noodzakelijk.
Stuur een mail naar info@stagerumours.be met vermelding van je naam en telefoonnummer.
Stort het verschuldigde bedrag op rekeningnummer van Stage Rumours vzw:
IBAN: BE34 8916 7406 1090
BIC:VDSPBE91
Info en inschrijvingen:
www.stagerumours.be
+32478319265
+32478320767
info@stagerumours.be

CRISTINA ROSA VELARDO: Inhoud en doel van de workshop
Het doel van deze workshop is het ontwikkelen van de techniek van Afrikaanse Dans en om van daaruit nieuwe bewegingsmogelijkheden te openen.
Afrikaanse dans heeft betrekking op het hele lichaam, opent krachtcentra en doet gevoeligheid en lichaamsbewustzijn ontwaken.
Gebaseerd op de lichamelijke behoeften die nodig zijn om de karakteristieke bewegingen van de Afrikaanse dans uit te voeren, zullen er oefeningen gecreëerd worden om ons lichaam voor te bereiden en zich te leren uitdrukken in deze lichaamstaal. We zullen werken aan onze lichaamshouding, spiertonus en flexibiliteit en gaan op zoek naar interne impulsen. Dit werk is een hulpmiddel voor het lichaam om zich aan te passen aan een hedendaagse esthetiek, binnen de traditionele bewegingen van de Afrikaanse dans.Men zou kunnen zeggen dat we de basis van Afrikaanse dans gebruiken als hulpmiddel voor ons lichaam en lichaamsbewustzijn. Waardevol voor elke danser of persoon die kennis van het lichaam wil hebben.
Het dansen van choreografieën begeleid door live percussie maakt de Afrikaanse Dans en het werk met Cristina Rosa zeer bevredigend voor lichaam en geest.

CRISTINA ROSA (Badajoz, Spanje, 1976).
In 1997 begon ze haar studie van Afrikaanse dans, later aangevuld met klassieke en hedendaagse dans, acteren en theater.
Ze trainde in Senegal, Guinée, Cuba, België, Frankrijk, Portugal, en Spanje, bij leraars zoals Germaine Acogny, Patrick Acogny, Georges Momboye, Souleymane Badolo, Ciré Beye, Pierre Doussaint, Koffi Kôkô, Elsa Wolliaston, Fanny Heuten en Djoniba Mouflet.
In Oktober 2013 volgde ze de 'Master Classes' van West Afrikaanse dans, vanuit een hedendaagse standpunt, in het 'Alvin Ailey American Theater' (Extension) -New York- en in de 'Dance Complex Studio' -Boston-.
In 2012 richtte ze haar eigen compagnie op "Cía Danza Cristina Rosa". Momenteel loopt hiervan een solo-dance-theaterstuk, "CAMINOS" (Paden) met live muziek (Jazz), uitgevoerd door haarzelf en geregisseerd door Patrick Acogny.
Ze starte als leraar in 2000 en is nu een van de titulaire leraren in de professionele dansopleiding Escuela de Danza Carmen Senra, in Madrid, waar ze Afro-hedendaagse en Afrikaanse Danstechnieken onderwijst.
In 2014 creëert ze een pionier project: Formación en Danza con Cristina Rosa-Investigación en el movimiento a través de la danza Africana
Deze opleiding heeft tot doel het verkennen van de beweging door de West-Afrikaanse dans, dit gedurende drie jaar. Het project heeft al vier edities in Madrid en een in Barcelona.
Ze gaf Afrikaanse Dans workshops bij: Alvin Ailey Extension (New York), Dance Complex (Cambrige, Boston), Carteblanche (Antwerpen, België), L’Ecole des Sables – tijdens The Caravane of the Dance (Senegal), Escuela de Danza Carmen Senra (Madrid), Luthier Danse (Barcelona), Latidos (Sevilla), Cádiz University, Extremadura University, Valencia, Eric de Bonn Circus School (Ibiza), Eutopía Festival en Festival de Cine Africano (Cordoba), C.C. La Pedrá (Fuerteventura), Festival de Cine Africano, (Tarifa), Espacio Contagiarte (Oporto), Encontro de Dança Africana (Sines), Sala Aftasí en Palacio de Congresos (Badajoz), La Kabilia (Mérida), La Raro en CPR de Brozas (Cáceres).


ARNALDO IASORLI: Inhoud en doel van de workshop
"AFRO CONTEMPORARY" Afrikaanse dans is een expressie die direct verband houdt met natuurelementen en zijn energieën, weerspiegeld in de kwaliteit van de bewegingen van zijn dansen en in zijn muzikaliteit. Aan de andere kant biedt hedendaagse dans verschillende mogelijkheden om aan het lichaam en zijn kinetica te werken, een vrije manier om de wereld te begrijpen en te vertegenwoordigen. In deze workshop leer je de basiselementen van deze twee manieren van beweging kennen, om zo de eigen bewegingstaal van Arnaldo Iasorli te creëren, een fusie van beide stijlen.

Arnaldo Iasorli techniek:
Doelstellingen:
Eigen creativiteit en ontwikkeling van de danser bevorderen, en uitdrukking geven aan de eigen beweging, waarbij muziek wordt gebruikt als een aanvulling, en begrijpen dat muziek hiervoor een krachtig instrument is. Ontwikkelen van de sensibiliteit, en van het gehoor d.m.v. de muziek.
De capaciteit om fysiek en mentaal de voorgestelde bewegingen in zich op te nemen vergroten. Je eigen lichaam leren kennen en de mogelijkheden daarvan in relatie tot de beweging. Verbetering van een betere coördinatie en houding, psychomotoriek.
De basisvaardigheden in klassieke dans leren en begrijpen. De technische en stijlvolle kennis van de klassieke dans perfectioneren, een goede kwaliteit in beweging bereiken die het maximale artistieke interpretatievermogen mogelijk maakt.
Het belang van ruimte, individueel of in groep, waarderen en zich bewust zijn van het belang bij de interpretatie daarvan.

Inhoud:
Opwarming van alle spieren en gewrichten waarmee in de workshop wordt gewerkt. Verbetering van de lichaamsbeheersing, dynamiek en de aanzet van beweging, en permanente training en progressie van het geheugen.
Gebruik maken van overeenkomstige stappen eigen aan klassieke dans. Correct gebruik van de ruimte. Precieze en gedefinieerde uitvoering van alle stappen in hun respectievelijke richting in de ruimte. De muzikale sensibiliteit ontwikkelen om bewegingen met elegantie en kwaliteit te kunnen bereiken. Uitdrukken van een idee, een gevoel, een emotie, gemengd met eigen lichamelijke bewegingen.

ARNALDO IASORLI:
Haalde zijn diploma in dans en lichamelijke opvoeding aan de universiteit van UFBA in Brazilië in 1999.
HD in Scenic Arts aan de universiteit URJC in Spanje in 2005.
Hij heeft als choreograaf, danser en docent in verschillende compagnieën gewerkt in Brazilië en Europa.
Tegenwoordig reist hij met zijn eigen compagnie RAZA DANCE EXPERIENCE. Arnaldo Iasorli is een multidisciplinaire danser, kunstenaar, die zijn verschillende ervaringen en brede kennis in zijn werk heeft geïntegreerd, en zijn dans en beweging overdraagt in connectie met de eigen sfeer van elke plaats, waar hij lesgeeft.
In zijn werk vind je de invloed van de Braziliaanse folklore, het Amerikaanse-en Ierse accent in zijn voeten, de vloeiende cadans en techniek van de moderne en hedendaagse dans, de Afrikaanse impulsen en de circulaire essentie van de oosterse beweging.
Arnaldo begon als een kind in 1983, beïnvloed door de kunst van muziek en danslessen, gegeven door zijn ouders, directeurs van de prestigieuze artistieke kern van acteurs en dansers in Sao Paulo, Brazilië.
Hij heeft gestudeerd en blijft studeren bij de volgende internationale danscentra: Professional Tap Dance Center Henry Letang (Florida) Dance Dimension (Florida) Stage e Seven (Californië) Morelli (NY) Professional Broadway Dance Center (NY) Steps on Broadway (NY) ) Alvin Ailey American Dance (NY) Soho Dance Studio (NY) Siobhan Davies Studio's (UK) Dance Physics (Verenigd Koninkrijk) Londen Studio Center (Verenigd Koninkrijk) Le Centre Momboye (FR)