Magie van Kindercoaching in Herentals - België (8 lesdagen)

Magie van Kindercoaching in Herentals - België (8 lesdagen)


When?

Start time: Saturday 09:30 (08 September)
End time: Saturday 16:30 (06 April)

Where?

B&B HET WOUWE
Servaas Daemsstraat 66, Noorderwijk

About

Speciaal voor België hebben we een eigen opleiding Kindercoaching ontwikkeld. Deze opleiding is een combinatieopleiding met de opleiding Coachend voor de Klas. In de ochtend zijn de lessen gezamenlijk met de leraren en in de middag zijn de lessen enkel met de (aanstaande) kindercoaches.

Een basisopleiding waarbij je de ruimte en mogelijkheid krijgt om de basis van het vak kindercoaching op jouw eigen wijze in de vingers te krijgen. Kindercoaching, ontdekken, bewustworden, leren, spelen, werken in eigen tempo en basiskennis en vaardigheden staan centraal bij deze opleiding.
We nemen de tijd om diverse invalshoeken en methodieken te onderzoeken. Zodat jij begrijpt wat het vak inhoud, wat je ermee kunt en hoe je ouders en kinderen op een zinvolle en prettige wijze kunt begeleiden als kindercoach. Er is ook aandacht voor het starten van een eigen praktijk, zodat jij aan het eind van de opleiding een eigen praktijk kunt beginnen, maar het is ook mogelijk om kindercoaching binnen je eigen werkzaamheden in te zetten. Wat dat betreft zijn er veel mogelijkheden binnen ons prachtige vak.

Tijdens de lesdagen, maar ook binnen oefenopdrachten die je thuis mag doen, krijg je oefeningen met bijbehorende theorie waardoor je ervaart en van daaruit begrijpt waardoor, waarom en hoe kindercoachtechnieken werken. Natuurlijk gaan we ook een laagje dieper en krijg je de mogelijkheid om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, zodat je op een bewuste, zinvolle, creatieve, maar bovenal ook speelse manier het vak van (kinder)coach kunt ontdekken en eigen maken.

Deze kindercoachopleiding is een opleiding van 8 lesdagen. Tijdens de lesdagen is er tijd om samen met je medecursisten te leren, te delen, te oefenen en te sparren. Tussen de lesdagen door heeft iedere deelnemer de mogelijkheid tot mentorgesprekken met de docent. Iedere deelnemer wordt op deze manier persoonlijk begeleid naar een startend kindercoach. Qua ureninvestering moet je denken aan: 50 contacturen en ongeveer 3 tot 5 uur per week voor zelfstudie en het maken van de opdrachten.

Thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn onder andere: gezin/ familie, systemische pedagogiek, kindertekeningen, kwaliteiten en talenten, werken met het onbewuste, analytische psychologie (Jung), coach- luistervaardigheden, emoties en emotieregulatie, hulpvraag onderzoek, kind en school, zelfbeeld, zelfvertrouwen en probleemoplossend vermogen.

Niveau van de opleiding:
De lesstof en oefeningen zijn zoveel mogelijk maatwerk en proberen we aan te passen aan jouw eigen manier van leren.
We vinden praktijkervaring enorm belangrijk, maar onderschrijven ook het belang van een onderbouwde basiskennis van de (kinder)coach.
We vinden het namelijk een must dat je inzichten kunt onderbouwen naar de ouders.
Door de tussenliggende weken is er tijd genoeg om de lesstof verder te bestuderen en de praktijk en theorie te verwerken. En zijn er vragen dan kun je die in deze periode bij de docenten kwijt.

De kosten:
€ 1250,00 (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief verschillende materialen, artikelen en filmpjes, mentorgesprekken, koffie/thee en lunch tijdens de lesdagen.
Betalen in maandelijkse termijnen (maximaal 10) is mogelijk. Hier wordt wel € 25,00 extra aan administratiekosten voor berekend.

De factuur ontvang je één maand voor aanvang van de opleiding. De eventuele incasso van de maandelijkse termijnbedragen start ook een maand voor aanvang van de opleiding.

Voorwaarden om deel te kunnen nemen:
In principe kan iedereen die de wens heeft om kinderen te leren coachen deelnemen aan de Basisopleiding Kindercoaching.

In verband met het (toekomstige) werkveld en de kwetsbare groep waarmee we werken, namelijk de kinderen, is iedere deelnemer voor deelname aan de opleiding verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of een Bewijs van Goed Gedrag en Zeden te overleggen die niet ouder is dan 2 jaar.

Wil je meer lezen?
Via deze link kom je op de uitgebreide brochure uit:
https://www.magievankindercoaching.nl/upload/files/Basis%20Jaaropleiding%20Magie%20van%20Kindercoaching%20-%20Belgi%C3%AB.pdf

Aanmelden kan via: https://www.magievankindercoaching.nl/inschrijfformulier-belgieEvents around B&B HET WOUWE

Workshop Les Couleurs de Noir
Workshop
700 m »

Workshop Les Couleurs de Noir

Thursday 19:30 (01 March)
Apotheek Swijzen, Noorderwijk

Tweedaagse HSP workshop in de Hoge Rielen
Workshop
700 m »

Tweedaagse HSP workshop in de Hoge Rielen

Monday 09:00 (09 April)
The moving BodEmotion, Noorderwijk

Gratis Cent Pur Cent workshop Apotheek Luyten Herentals
Workshop
2.2 km »

Gratis Cent Pur Cent workshop Apotheek Luyten Herentals

Tuesday 15:00 (27 March)
Apotheek Luyten, Herentals

Fuif van de Leertuin 2018
2.6 km »

Fuif van de Leertuin 2018

Saturday 20:00 (24 February)
VC Herentals, Herentals

Diamonds On Wheels 3th Edition
2.6 km »

Diamonds On Wheels 3th Edition

Sunday 10:00 (27 May)
Diamonds on Wheels, Herentals

VC Herentals presents 'Het Footbal-Fun-festival'
Festival
2.6 km »

VC Herentals presents "Het Footbal-Fun-festival"

Tuesday 09:00 (03 April)
VC Herentals, Herentals

Eetdag Supportersclub Corné van Kessel
1750 m »

Eetdag Supportersclub Corné van Kessel

Saturday 11:30 (17 March)
Supportersclub Corné van Kessel, Olen

Repair Café ZK bij Komie Geire
1850 m »

Repair Café ZK bij Komie Geire

Saturday 10:00 (20 October)
Komie Geire, Olen