Magie van Kindercoaching in Lochristi/Gent - België (8 lessen)

Magie van Kindercoaching in Lochristi/Gent - België (8 lessen)


When?

Start time: Sunday 09:30 (09 September)
End time: Sunday 16:30 (07 April)

Where?

Old Castle Business Center
antwerpse Steenweg 25, Lochristi

About

Speciaal voor België hebben we een eigen opleiding Kindercoaching ontwikkeld.
Een basisopleiding waarbij je de ruimte en mogelijkheid krijgt om de basis van het vak kindercoaching op jouw eigen wijze in de vingers te krijgen. Kindercoaching, ontdekken, bewustworden, leren, spelen, werken in eigen tempo en basiskennis en vaardigheden staan centraal bij deze opleiding.
We nemen de tijd om diverse invalshoeken en methodieken te onderzoeken. Zodat jij begrijpt wat het vak inhoud, wat je ermee kunt en hoe je ouders en kinderen op een zinvolle en prettige wijze kunt begeleiden als kindercoach. Er is ook aandacht voor het starten van een eigen praktijk, zodat jij aan het eind van de opleiding een eigen praktijk beginnen, maar het is ook mogelijk om kindercoaching binnen je eigen werkzaamheden in te zetten. Wat dat betreft zijn er veel mogelijkheden binnen ons prachtige vak.

Tijdens de lesdagen, maar ook als oefenopdrachten voor thuis krijg je oefeningen met bijbehorende theorie waardoor je ervaart en van daaruit begrijpt waardoor, waarom en hoe kindercoachtechnieken werken. Natuurlijk gaan we ook een laagje dieper en krijg je de mogelijkheid om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, zodat je op een bewuste, zinvolle, creatieve, maar bovenal ook speelse manier het vak van (kinder)coach kunt ontdekken en eigen maken.

Deze kindercoachopleiding is een opleiding van 8 lesdagen. Tijdens de lesdagen is er tijd om samen met je medecursisten te leren, te delen, te oefenen en te sparren. Tussen de lesdagen door heeft iedere deelnemer de mogelijkheid tot mentorgesprekken met de docent. Iedere deelnemer wordt op deze manier persoonlijk begeleid naar een startend kindercoach. Qua ureninvestering moet je denken aan: 50 contacturen en ongeveer 3 tot 5 uur per week voor zelfstudie en het maken van de opdrachten.

Thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn onder andere: gezin/ familie, systemische pedagogiek, kindertekeningen, kwaliteiten en talenten, werken met het onbewuste, analytische psychologie (Jung), coach- luistervaardigheden, emoties en emotieregulatie, hulpvraag onderzoek, kind en school, zelfbeeld, zelfvertrouwen en probleemoplossend vermogen.

Niveau van de opleiding:
De lesstof en oefeningen zijn zoveel mogelijk maatwerk en proberen we aan te passen aan jouw eigen manier van leren.
We vinden praktijkervaring enorm belangrijk, maar onderschrijven ook het belang van een onderbouwde basiskennis van de (kinder)coach.
We vinden het namelijk een must dat je inzichten kunt onderbouwen naar de ouders.
Door de tussenliggende weken is er tijd genoeg om de lesstof verder te bestuderen en de praktijk en theorie te verwerken. En zijn er vragen dan kun je die in deze periode bij de docenten kwijt.

De kosten:
€ 1250,00 (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief verschillende materialen, artikelen en filmpjes, mentorgesprekken, koffie/thee en lunch tijdens de lesdagen.
Betalen in maandelijkse termijnen (maximaal 10) is mogelijk. Hier wordt wel € 25,00 extra aan administratiekosten voor berekend.

De factuur ontvang je één maand voor aanvang van de opleiding. De eventuele incasso van de maandelijkse termijnbedragen start ook een maand voor aanvang van de opleiding.

Voorwaarden om deel te kunnen nemen:
In principe kan iedereen die de wens heeft om kinderen te leren coachen deelnemen aan de Basisopleiding Kindercoaching.

In verband met het (toekomstige) werkveld en de kwetsbare groep waarmee we werken, namelijk de kinderen, is iedere deelnemer voor deelname aan de opleiding verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of een Bewijs van Goed Gedrag en Zeden te overleggen die niet ouder is dan 2 jaar.

Wil je meer lezen?
Via deze link kom je op de uitgebreide brochure uit:
https://www.magievankindercoaching.nl/upload/files/Basis%20Jaaropleiding%20Magie%20van%20Kindercoaching%20-%20Belgi%C3%AB.pdf

Aanmelden kan via: https://www.magievankindercoaching.nl/inschrijfformulier-belgieUpcoming events at Old Castle Business Center

Workshop Nonchalant met vlecht @Lochristi
Workshop

Workshop Nonchalant met vlecht @Lochristi

Tuesday 19:00 (29 May)
Old Castle Business Center, Lochristi

Events around Old Castle Business Center

It's BBQ time!
1000 m »

It's BBQ time!

Sunday 12:00 (27 May)
Muziekschool Lochristi vzw, Lochristi

Opendeurweek 28/5-2/6
1000 m »

Opendeurweek 28/5-2/6

Monday 17:30 (28 May)
Muziekschool Lochristi vzw, Lochristi

Instrumentenvoorstelling
1000 m »

Instrumentenvoorstelling

Monday 14:00 (21 May)
Muziekschool Lochristi vzw, Lochristi

Baloise Belgium Tour: ontbijt en cavabar voor het goede doel
1000 m »

Baloise Belgium Tour: ontbijt en cavabar voor het goede doel

Thursday 08:30 (24 May)
Gemeente Lochristi, Lochristi

Start 2de rit Baloise Belgium Tour (Lochristi-Knokke)
1000 m »

Start 2de rit Baloise Belgium Tour (Lochristi-Knokke)

Thursday 11:00 (24 May)
Gemeente Lochristi, Lochristi

Gallisch Feest 2018
2.9 km »

Gallisch Feest 2018

Sunday 13:30 (01 July)
vzw Gallische Hoeve, Sint-Amandsberg

Disco Dasco vs Insomnia Nights l The Big Clash
3.9 km »

Disco Dasco vs Insomnia Nights l The Big Clash

Saturday 23:00 (23 June)
BOCCA, Destelbergen

Zwangerschapslessen: 5-delige reeks die start op woe 20 juni '18
4.6 km »

Zwangerschapslessen: 5-delige reeks die start op woe 20 juni '18

Wednesday 19:30 (20 June)
Vroedvrouwenpraktijk De Bron, Destelberg