Teed Up & Sharpeez live at B52 Eernegem

Teed Up & Sharpeez live at B52 Eernegem


When?

Start time: Friday 20:00 (23 November)
End time: Saturday 01:00 (24 November)

Where?

B52 music club
Aartrijkestraat 92, Eernegem

About

Een avond met twee blues bands uit Engeland!

Teed Up blues komt uit Zuid Engeland en is ontstaan omdat de omstandigheden waren goed en alle dingen vielen op zijn plaats vielen. Steve Browning, Bernie Fox, Steve Roux en Ray Drury kende elkaar goed. Al jarenlang wilden de vier muzikanten samen een band beginnen en hadden allemaal hun bandprojecten afgesloten, dus de tijd was rijp. Vanaf de eerste ontmoeting bleek dat er een speciale chemie tussen de vier was en het resultaat is Teed Up, een band zonder beperkingen of grenzen, die de blues speelt als ze het willen spelen of het uit de Louisiana moerassen of straten komt van Chicago.

Steve Roux gitarist/zanger:
Werkte met vele blues artiesten waaronder: Albert Collins, Johnny Winter, Pop Staples, John Lee Hooker, John Hammond en Wolfman 'Washington. Steve nam zijn originele album getiteld 'steve roux' in Memphis USA op bij de legendarische Kiva Recording Studios. Steve's album kwam in 1994 uit en kreeg geweldige kritieken uit Europa en de Verenigde Staten. Gigs en radiosessies volgden, met een hoogtepunt op het Cologne Music Festival in Duitsland, waar Steve door Albert Collins werd uitgenodigd om samen met Robben Ford samen met hem te gaan spelen. Ze speelden een uitgebreide versie van zijn instrumentale 'Frosty' voor een extatische menigte en het concert werd rechtstreeks uitgezonden op de nationale radio. Steve's album ontvangt nog steeds radio airplay in heel Europa, Australië en Zuid-Afrika. Meer recent is hij betrokken geweest bij The White Knuckles Blues Band, waarvan het album 'It Might Just Too Late' op het Blues Matters / Krossborder label in 2012 verscheen. Steve Roux en The Brass Knuckle Blues Band volgden hierop en waren erg druk op het blues club en festival circuit, ontvangen wederom lovende kritieken in de Britse blues magazines. In 2013 heeft de band een CD Live uitgebracht in de Boarhunt Blues Club.

Ray Drury, toetsenist, is een zelfstandige musicus. Hij kwam op 17-jarige leeftijd bij zijn eerste band aan en speelde zijn toetsen op de Motown-, Soul- en Stax-muziek. Tijdens deze tijd speelde Ray ondersteuning voor vele topklasse acties waaronder Curtis Mayfield, Gloria Gaynor, Edwin Starr, Dave Ruffin en Geno Washington. In zijn 20's Ray's spel is geëvolueerd en hij verhuisde naar het blues en jazz funk genre en toerde met verschillende bands door de UK en Europa en verder daarbuiten. Waaronder de hooggewaardeerde en bekroonde bluesband The Producers, met wie hij de beste Britse Keyboard Player Award heeft gewonnen van de Bronte Blues Club.

Steve Browning begon al op jonge leeftijd met optreden. In 1989 werd hij professioneel en werd hij lid van The Pretty Things en ging toeren door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Gedurende deze tijd speelde hij ook met andere artiesten zoals David Gilmour en Ronnie Spector. Sindsdien heeft Steve voortdurend opgetreden en getoerd en speelde met veel bands, waaronder de uit Chigago afkomstige Bluesman "Khalif Wailin 'Walter" en speelden op het legendarische Glastonbury en headliner op het Isle Of Wight Festival 2011 samen met 60's Amerikaanse legendes. Het is een mooie dag. Meer recent is Steve betrokken geweest bij de laatste incarnatie van The Brass Knuckle Blues Band met Steve Roux en Bernie.

Bernie Fox is een ervaren sessie drummer en live performer die gespeeld heeft met Taj Mahal, Eric Bibb, Savoy Brown, Sherman Robertson en de enige Jimmy Witherspoon. Bernie was een oprichter van The White Knuckle en Brass Knuckle Blues bands. Hij is bekend om zijn strakke dynamische drumming en in 2014 werd hij de beste drummer in de Bronte Blues Club Awards. Bernie en Steve Roux hebben een lange geschiedenis om samen ongeveer 26 jaar samen te spelen, waaronder het soloalbum van Steve Roux.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
The Sharpeez UK Maximum RnB Band, is in de Engelse Bluesscene een reeds gevestigde naam. Deze band is door de uit Kent afkomstige Bill Mead begin jaren tachtig opgericht en heeft gedurende 4 jaar onafgebroken door Engeland getourd en in alle toonaangevende Bluesclubs gespeeld. In 1984 besloten de muzikanten ieder zijns weegs te gaan. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar heeft Bill eind 2003 zijn gitaar weer uit de kast gehaald om The Sharpeez nieuw leven in te blazen. De band heeft verschillende stijlen muziek gespeeld. In de begin tijd werden de heren geïnspireerd door bands als The Stranglers en The Police, maar ook rock, country and blues. Hieruit is de huidige geluid ontstaan en brengt een stevige, swingende uptempo Rockin' Blues ten gehore. De ongepolijste sound en enorme spontaniteit van de band doen de Britse Blues uit de '70 en '80 herleven. De muziek valt te omschrijven als een energieke powermix van blues, rock en country invloeden. Het repertoire is beïnvloed door de muziek van o.a.; Rory Gallagher / Tom Petty / Robert Plant / Dr Feelgood / George Thorogood / Free / Bad Company en The Stones en speelt verschillende covers en eigen werk.

De band heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd. De heren zijn zeer fanatiek en het maakt niet uit of ze op een groot podium of een klein café staan. Ze geven zich altijd volledig en verzorgen een vlammend optreden Uptempo Power-Rockin Rhythm & Blues. De band is een graag geziene gast in binnen en buitenland, ze touren het hele jaar door Europa en staan ook op alle bekende blues stages in Engeland. Line up: William Mead - Singer/songwriter. Bill heeft met vele bekende muzikanten gespeeld en met enige regelmaat komen er gastmuzikanten een weekend met de band meetouren.
Loz Netto op slide gitaar en vocals. Loz is ooit begonnen bij Ben E. King en daarna gitarist bij Sniff'the Tears te worden. Met deze band heeft Loz over de wereld getourd, overal waar ze kwamen moest de band keer op keer hun grote hit Driver's Seat ten gehore brengen.
David Tettmar op drums, is jarenlang bandlid geweest bij Rosco Leevee band en heeft als sessiedrummer vele bands begeleid. Is sinds einde 2016 de vaste drummer van de Sharpeez.
Michael Steed, een geweldige bassist. Hij heeft o.a. bij the Rubettes, Marmalade en diverse andere toonaangevende bands gespeeld.

Aanvang: 20.00 uur
Inkom/entree: €10.00Events around B52 music club

60 jaar Dominiek Savio - BELEVINGSdag
16 km »

60 jaar Dominiek Savio - BELEVINGSdag

Sunday 11:00 (30 September)
Dominiek Savio, Gits

Dionne Warwick
15 km »

Dionne Warwick

Thursday 20:00 (27 September)
Kursaal Oostende, Oostende

Jazz Brugge — eerste namen!
16 km »

Jazz Brugge — eerste namen!

Friday 18:00 (16 November)
Concertgebouw Brugge, Brugge

Luka Bloom // Stadsschouwburg Brugge
16 km »

Luka Bloom // Stadsschouwburg Brugge

Sunday 20:00 (18 November)
Stadsschouwburg, Brugge

Infoavond: perfectionisme en faalangst bij hoogbegaafde kinderen
37 km »

Infoavond: perfectionisme en faalangst bij hoogbegaafde kinderen

Monday 19:00 (10 September)
Stralend HB, Wevelgem

The Posies + Support • De Kreun
37 km »

The Posies + Support • De Kreun

Wednesday 20:00 (17 October)
Concertzaal De Kreun, Kortrijk

Ketnet Halloween Nocturnes
31 km »

Ketnet Halloween Nocturnes

Monday 10:00 (29 October)
Plopsaland De Panne, De Panne

The Rubettes feat. Alan Williams
38 km »

The Rubettes feat. Alan Williams

Friday 20:30 (14 September)
Cultuurcentrum De Herbakker, Eeklo