Events around Schouwburg Kortrijk

Transfrontalier 2018

Transfrontalier 2018

Friday 10:00 (31 August)
Station Kortrijk, Kortrijk

The Posies + Support • De Kreun

The Posies + Support • De Kreun

Wednesday 20:00 (17 October)
Concertzaal De Kreun, Kortrijk

Rose Tattoo + V8 Wankers

Rose Tattoo + V8 Wankers

Friday 19:00 (14 September)
Concertzaal De Kreun, Kortrijk

McChallenge Outdoor Karting 2018

McChallenge Outdoor Karting 2018

Saturday 08:00 (30 June)
Kortrijk Xpo, Kortrijk

Handelsbeurs Harelbeke

Handelsbeurs Harelbeke

Saturday 10:00 (20 October)
CC Het Spoor, Harelbeke

2de aflossingsmarathon Joggingclub Wevelgem

2de aflossingsmarathon Joggingclub Wevelgem

Sunday 09:30 (30 September)
Porseleinhallen Wevelgem, Wevelgem

Bingoavond 2018

Bingoavond 2018

Saturday 17:30 (30 June)
Chiromeisjes Wevelgem Center, Wevelgem


Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam met 'Vergeef ons'

Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam met 'Vergeef ons'


When?

Start time: Wednesday 20:15 (06 June)
End time: Wednesday 22:15 (06 June)

Where?

Schouwburg Kortrijk
schouwburgplein 14, Kortrijk

About

Filip Tielens op Klara: "'Vergeef ons' is een bont, brutaal en zeer grappig theaterfeest met een ijzersterke roman als basis.die hier met zeer veel veel vaart op podium wordt gebracht en opgevoerd door een crème van een cast."

Het ongeluk van de familie Silver begint op Thanksgiving met een flirt tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en Jane, de vrouw van zijn broer George. Het is het startpunt van een lange, vaak absurde, grappige en trieste opeenvolging van catastrofes waarbij de hele familie uit elkaar valt. Toch slaagt hij erin, bijna ondanks zichzelf, bij de volgende Thanksgiving een nieuwe samengestelde familie te creëren.
Vergeef ons van A.M. Homes kan nog het best omschreven worden als een familiesoap. In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd: een rollercoaster van personages die hun greep op de realiteit en op hun leven verliezen. De roman is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap, … – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe.

Met de hulp van een topcast – waaronder vier acteurs van coproducent Toneelgroep Amsterdam – schetst Guy Cassiers een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht. Hij doet dat met tal van visuele referenties naar de Amerikaanse publieke sfeer: de sportwedstrijden, de overkill aan informatie, de publiciteit, …
De enscenering ontstaat op het snijvlak tussen het intieme familieverhaal en een omgeving die door de media wordt gedomineerd. Beeld en woord worden ontkoppeld met een hoge dosis absurditeit tot gevolg.

"De hele buitenwereld is zo nieuw, zo willekeurig en gespleten dat iedereen er gevaar loopt. We chatten online, worden online ‘Vrienden' van elkaar zonder te weten met wie we eigenlijk praten - we neuken met vreemden. We zien zo ongeveer alles voor een relatie, voor een band aan, en toch staan we machteloos als we bij onze familie en tussen onze buurtgenoten zijn. – May We Be Forgiven, A.M. Homes