Upcoming events at SB Horsemanship

EHBO training voor je paard

EHBO training voor je paard

Saturday 13:30 (31 March)
SB Horsemanship, Beveren


Trainen: werken of spelen?

Trainen: werken of spelen?


When?

Start time: Sunday 10:00 (18 March)
End time: Sunday 17:00 (18 March)

About

Komt je paard je persoonlijke bubbel binnen omdat hij dominant is of heeft hij ergens in zijn brein opgeslagen dat dat wel ok is, daar in die persoonlijke bubbel? Kunnen paarden komedie spelen of hebben ze een reden om te doen wat ze doen? Hoe werkt die grijze massa eigenlijk van je paard, denkt hij net zoals wij?

Paarden leren, net als mensen, al doende, van elkaar, van jou... Kennis van leertheorie is dus wel belangrijk als je paarden traint, maar ook in de gewone omgang. Heel veel (kleine en grote) problemen ontstaan door gebrek aan kennis over hoe die leersystemen bij paarden nu juist werken.

Anderzijds kan je veel effectiever trainen als je weet hoe je je paard gemotiveerd krijgt en houdt. We blijven allemaal ons werk doen, ondanks dat we daar geen rechtstreeks voordeel uit halen. dat is voor je paard net zo, alleen is een paard een paard met paardenmanieren.

We gaan deze dag niet alleen de theorie behandelen, dat zou saai en moeilijk worden. Ik wil dat hetgene ik je leer en vertel ook blijft hangen, dus we maken het fun, fun, FUN! We gaan dus ook in de praktijk bekijken hoe dit alles in zijn werk gaat.

Jij bent er toch ook bij? Als je niet voor jezelf komt, kom dan voor je paard.