Ultra Mind weekend november

Ultra Mind weekend november


When?

Start time: Friday 20:00 (17 November)
End time: Sunday 14:00 (19 November)
Comedy

About

Ultra Mind is een weekend voor hardlopers/trailrunners die toe zijn aan het lopen van lange afstanden (42 km, 60km, 100km...). Als je ultra trails of ultra marathons gaat lopen, krijg je vaak te maken met je lichamelijke en vooral ook mentale limieten, tijdens je race en in de aanloop ernaar toe. Tijdens dit Ultra Mind weekend zoeken we limieten op en laten we je ervaren hoe je met die limieten kunt omgaan. Dat doen we lopend, met specifieke oefeningen en met een theoretische onderbouwing. Tijdens dit weekend ervaar je hoe het is om gecoacht te worden door mensen met veel ervaring in het lopen van lange tot extreem lange wedstrijden en een mental coach. Naast het overschrijden van limieten zul je tijdens dit weekend ook veel te weten komen over de praktische aanpak van een ultra, training, materiaal, wedstrijdkeuze, etc, maar de nadruk ligt op het mentale vlak.

Het weekend vindt plaats in de Ardennen (B). We zullen verspreid over twee etmaal rond de 50 kilometer lopen, voornamelijk over trails. Daarbij maken we meer hoogtemeters dan in Nederland of Vlaanderen gebruikelijk is, maar de nadruk zal niet liggen op technisch terrein of veel hoogtemeters.

We overnachten in een gite, een groepshuis, in kamers van twee of drie personen.

Muriel kookt voor ons op zaterdag en zondag en zorgt voor ontbijt.
Naast Muriel bestaat de crew uit Nicole en Michiel, beiden ervaren lange afstandslopers. En Petra, onze mental coach.

Het maximum aantal deelnemers aan het weekend is tien. Dat garandeert een persoonlijke benadering. Van deelnemers verwachten we dat ze niet terugschrikken van het lopen van dertig kilometer. Het weekend is bedoeld voor mensen zonder ultra ervaring en mensen die tijdens hun eerste ultra(s) grote mentale en fysieke problemen hebben ervaren en daar aan willen werken. Om langere afstanden te gaan lopen in de toekomst. Of om anderzijds stappen te maken in het leven. Het looptempo zal niet hoog liggen, maar een PR op de 10 km onder de 60 minuten is niet onhandig...

Deelname aan het Ultra Mind weekend kost 250 euro. Dat is inclusief twee overnachtingen en maaltijden op zaterdag (ontbijt, lunch, avondeten) en zondag (ontbijt en lunch).
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar mpanhuysen@gmail.com of me een berichtje te sturen op een andere manier. Wil je meer informatie, stuur me dan een bericht, dan bel ik je terug. De invulling van het programma volgt later.

Je bent definitief ingeschreven als je je aan hebt gemeld en betaald. Als ik 8 betalingen binnen heb kan ik de gite vastleggen en Mumu het eten laten verzorgen. Pas dan gaat het weekend definitief door. Laat me daarom zo snel mogelijk weten of je erbij wil zijn.

Ik zal proberen een makkelijk toegankelijke lijst te maken om car pooling mogelijk te maken.