Wandeling doorheen het Hallerbos - 1h walk

Wandeling doorheen het Hallerbos - 1h walk


When?

Start time: Monday 14:00 (22 January)
End time: Monday 15:00 (22 January)

About

We maken een lusvormige wandeling van 1 uur (niet meer of minder) door het 555 hectare groot bosreservaat. Het Hallerbos is het “kleine” broertje van het Zoniënwoud en doorheen de geschiedenis altijd bos gebleven, het is het meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne & Zoniën. We verkennen zowel statige boslanen als kleine bospaadjes en snuiven de heerlijk koele lucht op deze winterwandeling.

Graag vooraf inschrijven via onze website : https://www.effenweg.be/events/hallerbos-3/

Afstand : +/-4km, we wandelen 1 uur
Reliëf : Vlak met een enkele helling
Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Vertrekpunt : Parking 8 Hallerbos, einde Vlasmarktdreef, 1500 Halle
Begeleidster : Resi Vervaet (0484/34.82.66) – resi@effenweg.be

Het Hallerbos ligt grotendeels in het Vlaams Gewest, grondgebied Halle en Dworp maar brengt ons ook tot op de grens van Waals-Brabant. We kiezen een breed aarden pad dat lichtjes stijgt. Verderop een kruispunt waar 6 paden samenkomen, kiezen we het 3de links. Zachtjes dalend gaan we richting het “Keldergat”. Dan moeten we eventjes klimmen om een mooi pad tussen de varens te volgen, in de zomer staan deze hoog maar nu hebben we daar weinig last van. Verderop steken we even de grens over naar Woutersbrakel maar draaien rechtsaf de Bundervoet op. Langs brede mooie dreven keren we terug naar ons vertrekpunt. Voor wie graag langer en verder wandelt, heeft de begeleider tal van voorstellen.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via resi@effenweg.be of 0484 34 82 66

Openbaar vervoer

Aan het station van Halle kan u de bus Lijn 114 van de TEC nemen die via de Nijvelsesteenweg tot halte Vlasmarktdreef rijdt (10 minuten bus). Te voet moet u dan de Vlasmarktdreef volgen, langs het Bosmuseum en ongeveer 15 minuten later komt u aan parking 8, waar onze wandeling begint.Upcoming events at Effen Weg